laupäev, 8. november 2014

meil on külalised

 Sugulaste üllatusvisiidid on... üllatavad. Hommikul helistatakse nii 3 tundi ette, et ema jõuaks paaniliselt veidi koristada, otsida välja viisaka serviisi ja minuga passive-agressive toonil rääkida.
 Nad on praegu ka külas. Ma tean, et nad ei tee selliseid üllatusvisiite tihti ja ei taha halba, vaid lihtsalt näha kuidas meil läheb. Oleks siis, et me vastuseks täielikku paska ei ajaks... Mul on lihtsalt probleem viisakusvestluste ja naeratamisega, kui ma seda tegelikult teha ei soovi. Kas üksteisele bullshiti sülle puistamine muudab meid lähedasemaks? Pohhuj. Las jääda.
 Tegelikult ei. Miks mitte avastada teist äärmust? Ei, me ei avalda teile muljet sellega, kui üleni hästi meil kõik on. Me ei korista paaniliselt tube enne teie tulekut, sest me ei tee seda muidu kunagi. Fuck this shit. Ma jõin eile liiga palju ja ma ei tunne end enda korda tegemisekski piisavalt hästi, rääkimata korteri koristamisest. Kui see on probleem, et ma olen teie üllatusvisiidi vältel voodis ja joon värisevate kätega sidrunivett nagu ma poleks aastaid vett joonud, siis me ei saagi läbi saada. Kui teile ei sobi see, et ma 3 tunni jooksul peale teie "hoiatust" kooki ei teinud ning praadi valmis ei meisterdanud, siis ei saagi me läbi saada. Mul on teised prioriteedid ja ma olen täpselt nii isekas, et kulutan selle aja nii nagu mulle parasjagu meeldib. Nahhuj me valetame üksteisele?! Halvim, mis juhtuda saab, on suguvõsa häbiplekiks saamine, aga mis kuradi vahet sel on? Vähemalt olin ma ainus aus inimene, kes teile valesid ette ei köhinud, et jätta endast mingi ebainimlikult hea mulje. Vähemalt olin ma mina ise. Ja kui ma tahan koristada, küpsetada ning pakkuda kohvi oma kaunimast serviisist, siis ma teen seda, aga ainult siis kui mina tahan. Lülitage oma ootused välja ja võtke, mida pakutakse. Komm või pomm? - eks näis.
Teine äärmus polnudki nii ebainimlik vist. Tahtsin tegelikult tuua veidi hullumeelsemaid näiteid sellest "traditsioonilise hea" (ehk siis hea vanema generatsiooni inimeste jaoks) vastandist. No näiteks "riietan end ainult üleni musta, sest matsin äsja oma unistused, kuna stripparina teenib rohkem" või "need voodile laotatud kondoomid on mu õhtuse kolmeka jaoks" või, et tõsiselt nende ajud krussi keerata "oman seinal Batmani logo, kuigi olen naissoost". See viimane on ainus tõene "hea" vastand. See pole otseselt halb, aga paljud vanema generatsiooni sugulased ei saa aru, kuidas 18 aastase neiu seinal on miski, mis peaks olema poiste seinal. Totud.
 Külalised lahkusid. Mu silmalainer hirmutas neid. Pilgust oli näha. Samas aastatega olen ma tõesti palju muutunud. Nemad mäletavad mind veel ilmselt kaua selle pisikese patsidega tüdrukuna, kes paistis nii õrn, et võis kohe katki minna. Ei saa pahaks panna. Ma olin päris armas.
 Thank you, come again.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar