teisipäev, 17. jaanuar 2017

filmid ja sarjad ja sarjad ja filmid

here's a cat for no apparent reason. enjoy!
 Mõtlesin kirjutada sellest kui kohutav sarjade ja filmide vaataja ma olen. Kirjutan lootuses, et keegi noogutab kaasa ja sosistab vaikselt "omg sama"... või siis lihtsalt naerab mu üle. See on ka okei. 
 Leian, et filmidega olen ma imelikum. Mul on olemas nimekiri asjadest, mida vaadata. Tuttavate soovitused, enda leitud huvitavad näivad filmid jne. Ometigi kui ma istun filmi vaatama, mis on minu jaoks juba iseenesest põhjendamatult keeruline, siis vaatan ma ikkagi midagi, mida olen juba eelnevalt vaadanud ja mis mulle meeldinud on. Iseenesest on halvemaid variante ka. Kui ma vaataks korduvalt mulle mitte meeldinud filmi, et seda endale kuidagi meeldivaks mõelda, siis oleks ju nagu hullem... aga see selleks.
 Leiutasin siis ühel õhtul lage imetledes millest see tulnud on või miks ma nii teen. Kuna ma vaatan pidevalt samu filme ja need filmid on mind ühel või teisel viisil puudutanud, siis ilmselt teen ma seda, kuna ma kardan pettuda. Ma kardan pettuda filmis, mida ma veel näinud pole. Ma kardan, et see ei tekita mulle sama tunnet nagu mu lemmikud. Ma kardan oma aega raisata. That's it. Kust ma tean, et mind inspireerib see nägemata film nii palju, kui eelnevalt nähtud/10 korda vaadatud film. Iseenesest nõme asi mille pärast põdeda. Ilgelt nõme. Hoiab mind nagu kuidagi tagasi. Vaatamata filmide nimekiri on mõttetult pikk ja overwhelming. Otsin veel seda süsteemi, mis paneks mind rohkem asju avastama. See oleks äkki parem kui nähtud nelja filmi vahel kepselda. Samas äkki on mul lihtsalt mingi imelik valehäbi. Meh, who knows. Täielikult ma endale oma lemmikfilmide vaatamist keelama ei hakka. Tundub kuidagi liiga ekstreemne. Töötan mingi süsteemi välja. Sunnin end iga kuu vähemalt kahte uut filmi vaatama (sest pole muidu üldse eriline filmide vaataja). New year, better me?
 Sarjade vaatamine polegi äkki päris nii imelik. Ma olen lihtsalt erakordselt kohutav selles iga nädal ühel kindlal päeval pooleli jäänud loo edasi vaatamises. Ma kaotan selleks ajaks juba huvi. Tähelepanu on muudele asjadele uitanud ja oma halva mälu pärast ei mäleta ma enam mis näiteks eelmine või üle-eelmine osa juhtus. Kohutav mälu. Mõned tähtsad detailid ununevad ja siis ma istun google näpus ja otsingus "what was that about?". Kuna ma olen täpselt selline, siis eelistan sarju vaadata 1 hooaeg korraga. Istun üks päev suure hulga snäkkidega maha ja vaatan kõik korraga ära. Muudmoodi ma lihtsalt ei saa.
 Loomulikult kardan ma jälle aega raisata millegi peale, mis on lõpuks minu jaoks lihtsalt "meh". Sellepärast on mul hirmus raske võtta ette täiesti uus sari. Isegi siis on raske, kui keegi hea sõber ütleb, et ma jumaldaksin seda, sest nagu "what if" see ei meeldi mulle mingil imelikul põhjusel. Või mis siis kui see ei tekita minus seda tunnet, mis ma tahan, et see tekitaks (ma mõtlen täiega üle wow). Ja kui selle sarja esimene osa täiega meeldibki, siis ma pean ju kohe terve hooaja ära vaatama... ja siis kui terve hooaeg kohe väljas pole, siis jääb kogu see asi katki. Ma lihtsalt unustan seda järgmist osa oodates selle sarja täiesti ära (kerge liialdus ehk). Kui keegi mulle seda enam meelde ei tuleta, siis ongi kõik. Jääb pooleli ja vsjo. Ei igatse ka enam. Mulle vist ei meeldi sarjade vaatamine...
 Kui keegi lootis siit filmide ja asjade soovitusi leida, siis jokes on you, sest ei. Mul on endalgi raske. Näeme varsti.
 Thank you, come again.

1 kommentaar: