laupäev, 14. detsember 2013

Kuidas täis olevas liinibussis üksi istuma jääda

sneaky shoutout to my birthday girl, tonight's going to be AWESOME
 Mul on tulnud ette liinibussiga linna sõitmist peaaegu iga päev. Sellest on saanud juba huvitav harjumus ja mulle peaaegu, et isegi meeldib see (kui kõrvale jätta need narkarid, purjus inimesed, mu kõrval istuvad magajad kes minu peale vajuvad, laiutajad ja ülbed vanatädid). Muidugi meeldib mulle jääda üksinda kahe koha peale laiutama ja ma olen avastanud paar viisi selle saavutamiseks ka siis, kui buss on täiesti täis.

  •  Magaja. - See on nagu kirjutamata reegel, et magajat ei aeta üles, et ta kõrvale istuda saaks. Asu sa siis akna või vahekäigu pool, aga sind ei tule keegi äratama ja üksinda sõitmine on garanteeritud. Juhul kui sa siiski päris kindel pole, siis pane oma kott vahekäigu poolsele istmele ja suiku ise rahulikku unne (või teeskle, et sa seda teed). Kõrvaklapid aitavad ka.
  • Ma-tunnen-end-halvasti-ja-võin-oksendama-hakata. - Tjah, kui mina seda proovisin, siis see toimis, aga on olemas ka neid tädikesi, kes tulevad sinuga vestlema ja paluvad bussi kinni pidada või bussis aknaid avada, et sa värsket õhku saaksid. Pole kõige lollikindlam viis ka sellepärast, et mõned inimesed on pimedad ja pressivad end ikka sinu kõrvale istuma. Aga, et see toimiks, pead sa välja nägema nagu oleks su tund nüüd tulnud või nagu see oli juba pool tundi tagasi tulnud. Pmts tee seda, mida sa tegid, kui ei tahtnud kooli minna ja pidid ema kuidagi uskuma panema, et su tervis ei võimalda sul lihtsalt sittagi teha. Aitab ka see, kui istud vahekäigu poolsel istmel ja hoiad veepudelit käes. Mana oma sitahäda nägu pähe ja istu uhkes üksinduses (kui õnneks läheb).
  • Väga, väga kuri chihuahua. - Pane kaasreisijad uskuma, et sul on kotis kuri kondine deemon. Abiks on helisalvestised selle väikse olevuse õelast haukumisest. Kui keegi tahabki sinu kõrvale istuda, siis ütle, et koer on nii närvis ja et sa ei julge teda liigutada. Pole seda küll ise proovinud, aga ma usun, et see võib toimida.
  • Narkar. - Lisaks sellele, et keegi su kõrvale ei istu, ei tule nad ka sinu poole istuma. Peaasi, et sa oma rollile pühendud. Hüple üles-alla, vehi kätega, löö oma nägu, löö kõrvalolevat istet, plaksuta kontrollimatult, köhi, räägi endaga... Muidugi pole see nii lihtne, kui Magaja, aga vähemalt istud sa üksi... right? Ja sa saaksid nii ka hiljem bussi tulevatele sõpradele kohti hoida! Soovitatavalt vea see etendus siiski bussi tahaotsa, sest muidu võib bussijuht kogemata päris kurjaks muutuda.
  • Vihane telefonikõne. - Karju telefoni. Sõima elu eest, pinguta näolihaseid, et nägu punaseks värvuks ja ole rõõmsalt (või vihaselt) üksinda istuv agressiivne mölakas, keda kõik kardavad.
Ma olen kindel, et neid mooduseid on veel. Kindlasti on. Kui kellelgi lugejatest mõni hea tehnika on, siis võite ka mind valgustada. :)
 Thank you, come again.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar