laupäev, 13. detsember 2014

note to self

Kuna ma kipun asju, olulisi asju, alatasa unustama ja leian end pahatihti vajamas inimest, kes mulle neid meenutaks, siis mõtlesin olla ise see meenutaja, see tark inimene, kes on mulle suurepärane eeskuju ja on enamjaolt eluga rahu teinud... Ilus mõelda vähemalt.

  • Ära kunagi muutu kellekski, kes sa pole, et kuhugi sobituda. - Ma tean, hirmus raske on olla sina ise, kui su ellu tuleb keegi ilgelt cool inimene ja sa täiega tahad, et te läbi saaksite ja et sa tema jaoks metsikult imelik ei tunduks jne. Ennast muutes teed sa endale ainult ilgelt suure karuteene. Lõpuks oled sa segaduses ja tõmmatud mingisse ebameeldivasse olukorda, kuhu sa üldse kuuluma ei peaks. Sa ei pea end kellegi jaoks huvitavamaks tegema või oma halbu nalju alla suruma. Sa tead ise ka, et see on idiootne. 
  • Ära lase "normaalsetel" end alla suruda. - Kui tunned, et pole osa ühiskonna normaalidest, siis on see okei. Kõik ei peagi asju sama mustri järgi tegema ja sa peaksid enda üle uhke olema, et üritad sellest süsteemist välja saada. Sa tead ju, et sinu jaoks on suurem väärtus olla elus ja õnnelik, kui rikas ja üleni suitsiidne. Erinevad väärtushinnanguid omada on okei ja kui keegi sinust aru ei saa, siis olete te ilmselt lihtsalt erinevad inimesed. Ära pane neile pahaks ja vaata uuesti esimest punkti. 
  • Ära kahtle endas nii palju. - Ma tean, et sa oled hirmus põdeja ja muretseja, aga las olla. Ülemõtlemine pole kunagi asja parandanud ja kui sa tahad midagi muuta, siis ainuüksi sellest mõtlemine ja muretsemine, ei tee ju midagi. Tee oma valikuid silmis "ma tean, mida ma teen" pilk. Peta end sellega ära ja lõpeta üleanalüüsimine. Elu on näidanud, et see toimib ja teeb su olemise kergemaks. 
  • Usalda kõhutunnet. - Kui sa tunned, et ei tohiks või ei taha kuhugi minna või olla osa teatud seltskonnast, siis ära tee seda. Oled tänu sellele jäänud ilma ainult negatiivsest ju. Mäletad? Ära lase end teistel halvasti tundma panna, kuna ütled üritusest ära. Usalda ennast. 
  •  Ära tee ennatlikke järeldusi. - Su järeldused on enamasti tingitud tugevast ülemõtlemisest ja tekivad väga kiiresti. Oota ära selgitused ja vaatle üldpilti. Võta rahulikult. Miski või keegi ei pruugi olla selline nagu alguses paistab ja see kehtib ka selle ilusa poole kohta, mida kõigepealt näitama kiputakse. Oota, vaata ja anna aega ning siis tee oma järeldusi. 
  • Sa ei pea kellelegi midagi seletama. - Ma tean, et tunned vajadust seda teha, et näida viisakana või lihtsalt selleks, et keegi sind vihkama ei hakkaks. Vahel pole seletamiseks piisavalt õigeid sõnu ja on okei see üldse tegemata jätta. Vähemalt sa ise saad aru, eks? Ja palun ära püüa seletada midagi inimesele, kui sa tead juba alguses, et ta ei saa sinust nii või naa aru. Raiskad ainult energiat, närve ja sõnu. Las jääda, see on okei.
  • Mata maha oma pick-up line'id. - No need kõige hullemad. Sul on paar lahedat ka. 
  • Märkmed on ülehinnatud, kirjuta kohe valmis. - See toimib sinu jaoks paremini ja sa tead seda. Pane kasvõi kirja see idee põhiosa sellisena nagu ta sul pähe tuli ja märgi kindlasti juurde suund, kuhu jutt minemas on. Sa vihkad ise ka neid poolikuid märkmeid, mis ei ütle sulle enam midagi ja jätavad sind täielikku teadmatusesse. Su draftis on neid vähemalt kolm tükki hõljumas ja sa vihkad nende olemasolu, aga ei taha ära kustutada ka, sest "äkki tuleb meelde". Nope, that ship has sailed. Miski ei näi sulle enam nii täiuslikuna, kui su esmane idee. Näita üles armastust ja lugupidamist enda vastu ning PANE SEE KOHE KIRJA. 
  • On okei võtta aega enda jaoks. - Sa ei pea enda õnnelikuks tegemiseks pidevalt rahmeldama ja väljas tegevust otsima. Sa ei võlgne seda ka kellelegi teisele. Kui tunned, et vajad aega mõtlemiseks või soovid omaette toimetada, siis on see okei. Võta see aeg ja naudi enda seltskonda. See on lubatud ning tekitab sinus parema enesetunde. Ausalt. 
  • Emotsioonide tundmine on okei. Ka negatiivsete. - Sa oled ainult inimene ja pole midagi ilusamat kui ausad ja siirad emotsioonid. Vesista nii kuidas jaksad, sest see on okei! Vahet pole, et mõni sind imeliku pilguga vaatab. Sa oled ju elus. Samamoodi on okei ka laginal naerda, vihasena karjuda ja kõik sinna vahele jäävad emotsioonid on ka okei. Tüdimus on okei. See kõik on nii inimlik ja ära palun vihka end sellepärast. 
  • Ära anna teisele inimesele võimu enda emotsioonide üle. - Sinu mõtted, sinu tunded. Ära lase kellelgi endaga manipuleerida. Sa oled piisav ja kui keegi väidab vastupidist, siis ei peaks nad su elus olema. Vabane kahjuritest, kes su heaolusse aukke nösivad. Sa ei pea selliste pärast kannatama.
  • On okei kõiges mitte osav olla. - Ära põe, on mis on. Kompenseerid selle oma šarmikuse ja kehvapoolse huumoriga. Kõik ei peagi kõikke oskama ja see on täiesti okei.
  • Ära tee kellegi teise probleeme enda omadest olulisemaks. - Elu on näidanud, et oma probleeme kellegi teise omade pärast ignoreerides, paisuvad need veel kordades suuremaks ja hävitavad sind lõpuks rohkem kui sa isegi aru saad. Jah, on okei kellegi pärast muretsega ning teda aidata, aga enne võiksid ka enda murede listi üle vaadata. 
  • Ära veiderda vanainimeste juuresolekul. - Nad kardavad sind niigi su laineri ja nooruse pärast. Mäletad seda kui vanatädid on oma koti kõvemini kaissu tõmmanud kui sa nende kõrvale istud? Nad kardavad sind. Liigu aeglaselt, väldi silmsidet ja tuttavaga rääkides ära kasuta slängi. Nad võivad asjast valesti aru saada  ja MUPO kutsuda. 
 Ma loodan, et mul on tulevikus sellest abi. Võib-olla täiendan ma seda veel millalgi. Ilmselt täiendangi. 
 Thank you, come again.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar